Tour de France 2015 | BisikletSporu Velogames Ligi

Temmuz geldi, hoş geldi. Yılın en güzel ayı mı peki? Kesin bir karar vermek mümkün değil. Ama yazın tam ortası olması sebebiyle gerek okuldan, gerek işten bir kaçamak fırsatı sunmasının yanında bisiklet dünyasının en prestijli yarışının da bu ayda koşulması, Temmuz’un yerini bisikletseverlerin gönlünde bir ayrı bir yere koyuyor.

Geçtiğimiz son birkaç büyük turda olduğu gibi Tour de France 2015 öncesinde de fantezi bisiklet yarış sitesi olan Velogames.com‘da BisikletSporu ligini kurdum. Velogames’i tanımayanlar için kısa bir açıklama yapayım. Bu siteye yarış başlamadan önce gidip kayıt oluyorsunuz. Sistemde Tour’da yarışacak bütün bisikletçiler kayıtlı ve her bisikletçinin bir puan değeri var. Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Peter Sagan gibi isimler en yüksek değerlere sahipken, adı çok duyulmayan domestiklerin puanları oldukça düşük. 4 puana bile bisikletçiler bulabiliyorsunuz.

Kayıt olunca size 100 puan veriliyor ve siz de bu 100 puanla 9 kişilik Tour takımınızı kurmaya çalışıyorsunuz. 9 kişinin toplam puanı 100’den az olabilir ama 100’den fazla olamaz. Yarışın ilk etabının startı verilene kadar takımınızdaki bisikletçilerde değişiklik yapabiliyorsunuz ama start verildikten sonra bir daha değişiklik yapma şansınız yok.

Bu aşamada takımızla Velogames’te yaratılmış yüzlerce ligden istediğiniz 5 tanesine katılabiliyorsunuz. Benim yarattığım BisikletSporu ligi de bu liglerden bir tanesi. Lige katılmak için lig koduna ihtiyacınız var, BisikletSporu ligi için bu kod 27094655.

fransa turu tarihi kitap kapağı

Katılacağınız ligleri seçtikten sonra artık yarışın başlamasını bekliyorsunuz. Her etapta kadronuzdaki bisikletçilerin o günkü performansına göre puan topluyorsunuz. Puan hesapları biraz karışık, detaylı incelemek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi etap zaferi, GK’de üst sıralarda bulunma oldukça önemli puan getiriyor.

Günden güne bu şekilde puanlar toplanıyor ve yarış tamamlandıktan sonra son hesaplar yapılıp bütün takımların son toplam puanları belirleniyor. Böylece bir nevi genel klasman hesabı gibi, her ligde en çok puan toplayan takımlar belli oluyor.

Geçtiğimiz büyük turlarda her etap sonrası o etabın en çok puan toplayan takımını ve o ana kadar en çok puan toplamış takımı (GK lideri) Twitter’dan duruyordum. Bu Tour’da da bu devam edecek. Ama bu sefer bir de ödül var.

Ligin 1.’si, henüz geçtiğimiz haftalarda güzel bir sürpriz yaparak Nota Bene Yayınları’ndan Şule Ünsaldı çevirisiyle çıkan Fransa Turu Tarihi kitabını kazanacak. Kitabı ben de ancak 2 hafta önce edinebildim. İlk birkaç bölümünü okudum, tamamladığımda, inceleme yazısını yazacağım.

Tour de France #Velogames BisikletSporu Ligi

Toplam takım sayısı: 158

1. Etap Sonrasında

Etap zaferi: Nakregs (erkan) – 420 puan
Sarı mayo: Nakregs (erkan) – 420 puan

2. Etap Sonrasında

Etap zaferi: @gtutuncu – 577 puan
Sarı mayo: @gtutuncu – 902 puan

3. Etap Sonrasında

Etap zaferi: Hakan KALAYCI – 518 puan
Sarı mayo: @gtutuncu – 1231 puan

4. Etap Sonrasında

Etap zaferi: @kirosiya – 558 puan
Sarı mayo: @gtutuncu – 1555 puan

5. Etap Sonrasında

Etap zaferi: @gtutuncu – 432 puan
Sarı mayo: @gtutuncu – 1987 puan

6. Etap Sonrasında

Etap zaferi: ahmet resul özden – 495 puan
Sarı mayo: @shcabuk – 2175 puan

7. Etap Sonrasında

Etap zaferi: @rogerthatgogo – 466 puan
Sarı mayo: @EyupENGEL – 2585 puan

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir