2015 Formaları: IAM Cycling

WorldTour’a yeni katılan IAM Cycling formalarına bakalım. Şu ana kadar sadece WorldTour takımlarının formalarının inceleme yazılarını yazdığım için geçen seneki formalarını sitede bulmak maalesef mümkün değil. Ama bu seneki formalarla ilgili bilgileri birçok farklı kaynakta araştırıp buraya toplamaya çalıştım. Şaşırtıcı olan IAM Cycling’in genel olarak bisikletçilerle ilgili detayları sitesinde paylaşmasına ve sosyal medyayı etkili kullanmasına rağmen, takımın bu sene giyeceği formanın fotoğraflarına uğraşmak oldukça zor oldu. Ama bize yeterince fikir verecek kadar fotoğraf topladığımı düşünüyorum. Detaylar aşağıda.

İlk önce formanın geçen seneye göre fazla değişmediğini belirteyim. Aslında önemli ve bisikletseverleri de heyecanlandıran güzel bir değişiklik yapmışlardı. Ama bu değişiklik hafif de olsa UCI engeline takıldı. Aşağıda gördüğünüz iki fotoğraftan soldaki forma IAM Cycling’in bu sene giymeyi planladığı formaydı. Diğer sporlarda oldukça yaygın olmasına rağmen bisiklette formanın arkasında bisikletçilerin isimlerini neredeyse hiç görmüyoruz. İşte IAM Cycling burada önemli bir değişiklik yapmak istemişti.

Bu soldaki formanın arkası ne kadar sadece ve şık görünüyor değil mi? Sponsorun adının da IAM olmasının getirdiği avantajla hem sponsorun adı, hem bisikletçinin adı yer alırken aynı zamanda da “I am Clement” mesajı verilebiliyordu. Yalnız UCI bu tasarıma onay vermemiş, sebebi ise bisikletçinin isminin yer aldığı bölgenin sponsorların isimlerine/logolarına ayrılmış olması. UCI’ın bu kararı oldukça fazla tepki topladı. Sonuçta sponsorlar bu tasarımı kabul ediyorsa, UCI’n da kabul etmesi gerekmez miydi, sonuçta etik olmayan bir ifade/tasarım yoktu?

Ama UCI kararından vazgeçmedi. Böyle olunca takım yeni bir tasarım yapmak durumunda kaldı. Bisikletçinin ismini daha küçültüp yukarıya çekti, sponsorun internet adresini alt kısma ekledi ve bu şekilde UCI’ın onayını almayı başardılar. Eskisi kadar şık durmasa da bunun da bisiklet adına güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle TV başında yarışı seyrederken bisikletçileri seçmek böylece daha kolay olacak.

Forma sponsor yoğunluğu açısından oldukça sade. Birçok yerde IAM yazısını görebiliyorsunuz, bunun yanında bisiklet sponsoru Scott’ın da logoları yer alıyor bir iki yerde. Formaların üreticisi ise çok tanıdık olmayan Cuore. Firmanın sitesinde IAM Cycling’e ayrılmış bir bölüm var hatta. İsterseniz takımın formalarını buradan satın alabiliyorsunuz.

IAM clement option A IAM clement option B
IAM_TeamPres2015_04
IAM_TeamPres2015_20
Gerçek bir İsviçre sunumu. Tanıtılan forma da yukarıda bahsettiğim gibi takımın asıl giymek istediği forma. Ama sonradan değiştirmek durumunda kaldılar.

haussler winning road nationals
Takımın 2015’teki ilk zaferi önemli bir yarışta geldi. Haussler, Avustralya ulusal yol yarışını kazandı.

conchronis-3B2A8794
Tour Down Under takım sunumu. Haussler hemen yeni formasıyla podyumdaki yerini almış durumda. Forma oldukça güzel.

conchronis-3B2A8805
Santos Tour Down Under, Team Presentations
İsviçre ulusal yol şampiyonu forması da huzurlarımızda. Martin Elmiger. Bu forma da oldukça göze hitap ediyor.

Santos Tour Down Under, Team Presentations
Yeni transferlerden Pantano.

Santos Tour Down Under, Team Presentations
full team photo
29 kişilik IAM Cycling 2015 kadrosu.

Kaynaklar

  • http://www.iamcycling.ch/pro/en/michel-th%C3%A9taz-this-worldtour-license-is-the-best-possible-christmas-present/
  • http://www.procyclingstats.com/team/Iam_Cycling_2015
  • http://cyclingtips.com.au/2015/01/team-kits-of-the-2015-worldtour/
  • https://twitter.com/IAM_Cycling/status/557504000887889920
  • http://cyclingtips.com.au/2015/01/heinrich-haussler-outsprints-caleb-ewan-to-win-australian-national-road-race-title/

Sayfanın oluşturulma tarihi: 03 Şubat 2015
Sayfanın son güncellenme tarihi: 03 Şubat 2015

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir