2015 Formaları: AG2R – La Mondiale

Artık gelenekselleşen yeni yılın takım formaları yazı serisine bu sene alfabetik olarak ilk sırada yer alan AG2R – La Mondiale ile başlayalım. Bildiğiniz gibi AG2R aslınd pelotonun en popüler, en bilindik takımlardan birisi değil aslında. Ama 2014 yılı onlar için çok iyi geçti. Özellikle Fransa Turu’nda elde ettikleri başarıları muhtemelen kendileri dahil kimse beklemiyordu. (Peraud ile GK’de 2.’lik, Bardet ile 6.’lık, Kadri ile etap zaferi ve takım klasmanı şampiyonluğu)

Fransa Turu sonrasında sezonun geri kalanını çok iyi geçirdiklerini söylemek zor. Ama takımda hala moraller yüksek diyebiliriz. Aralık ayında Valencia’da kampa girip yeni sezona hazırlanmaya başladılar. Birçok üst seviye takım gibi kamp lokasyonu olarak İspanya’yı seçtiklerini görüyoruz.

peraud

Fransa Turu 2014’te GK 2.’liğine uzanan Peraud’nun keyfi hala yerinde görünüyor

Gelelim 2015 formalarına. Neredeyse hiç değişiklik yok desem, herhalde yanlış olmaz. Hatta internette arayıp tarayıp bulduğum fotoğrafların 2014 forması mı yoksa 2015 forması mı olduğunu anlamak için epey vakit harcadım. Sonunda ufak da olsa bir fark bulmayı başardım. Aşağıda 2015 formalarını gösteren birkaç tane fotoğraf ekledim. Eğer siz de 2014 ile karşılaştırmak istiyorsanız, ziyaret etmeniz gereken yazı -> 2014 Formaları: Ag2r – La Mondiale.

Bulabildiğim bu tek fark Focus yazının yanındaki amblemin 2015 formalarında olmayışından ibaret. Aşağıdaki fotoğraflarda, yani 2015 formalarında göğüsteki, formanın ve şortun uçlarındaki FOCUS yazısının yanında herhangi bir logo/amblem olmadığını göreceksiniz. Ama eğer 2014 formalarına bakarsanız da, orada FOCUS logoları gözünüze takılacaktır.

Bu kadar ufak bir detaydan niye bahsediyorsun sorusunun cevabı ise oldukça basit, çünkü başka bir değişiklik yok. Forma ve şort yine kahverengi hakimiyetinde, tek ana sponsor yine AG2R – La Mondiale. Bu nedenle forma %99 aynı diyebiliriz. Sadece kullanılan açık mavinin tonunun geçen seneye göre değişip değişmediğinden emin olamamıştım. Ama sonra bunun muhtemelen fotoğraflar arasındaki ışık farkından kaynaklandığı konusunda kendimi ikna ettim.

Pierre-Roger LatourQuentin Jauregui (2)
Yukarıdaki gördüğünüz iki isim sırasıyla Pierre-Roger Latour ve Quentin Jauregui, sırasıyla ’93 ve ’94 doğumlular. Quentin’i blogun sıkı takipçileri buradaki yazıdan hatırlayacaklardır.

Jan BakelantsJohan Vansummeren
Gelelim iki önemli transfere. 2014’te kadrosunda hiç Belçikalı bulundurmayan AG2R, 2015’e 2 Belçikalıyla birlikte girdi. İlki Fransa Turu 2013’te sürpriz bir şekilde etap kazanıp sarı mayoyu giyen Bakelants ve 2011 yılında Paris-Roubaix’yi yine sürpriz bir şekilde kazanan Vansummeren. Paris-Roubaix’de bugüne kadar başarılı performanslar göstermiş Gaudin ve Turgot’nun da kadroda olduğunu düşünürsek, parke taşlı klasiklerde AG2R ismini bu sene biraz daha sık duyabiliriz gibi.

team black and while
Siyah/beyaz kısmi takım fotosu. Sadece kollara bakacak olursanız bile bisikletçilerin çoğunun ne kadar zayıf olduğunu hemen anlayabilirsiniz. :)

procycling mugshots
İşte 27 kişilik AG2R – La Mondiale 2015 kadrosu.

Takımın 2014 formalarını merak ediyorsanız, 2014 Formaları: Ag2r – La Mondiale
2013 formaları içinse, 2013 Formaları: Ag2r – La Mondiale

Kaynaklar

  1. https://www.facebook.com/cyclisme.ag2rlamondiale
  2. https://twitter.com/AG2RLAMONDIALEc/
  3. http://www.procyclingstats.com/team/1060-AG2R-La-Mondiale-2015

Sayfanın oluşturulma tarihi: 03 Ocak 2015
Sayfanın son güncellenme tarihi: 03 Ocak 2015

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir