2015 Formaları: Astana

2014’ün en çok konuşulan takımlarından birisi Astana’ydı kuşkusuz. Sezonun başında çok fazla başarı elde edemediler ama Giro’da Aru sayesinde isimlerini duyurmayı başardılar. Aru bana göre ve aynı zamanda birçoklarınca sezonun en çok ilerleme kaydeden bisikletçisi oldu. Giro’da etap kazanıp, GK’yi 3. sırada tamamlamasının dışında, Vuelta’da da 2 etap galibiyeti ve GK’de 5.’lik elde etti.

24 yaşında elde ettiği bu sonuçlarla, birçok takımın GK kaptanı olması bence mümkün. Ama hem Astana ile olan kontratı devam ediyor, hem de 2015’te Giro’ya takım lideri olarak gidebileceği için takımda kalmasında şu an için önemli bir sıkıntı yok. Astana’nın neredeyse limitsiz imkanlarını kullanabilecek olması da cabası.

Sezon incelemesine çok devam etmek istemiyorum ama şunları da eklemek lazım. Nibali’nin sezonun ilk 6 ayında hiç zafer kazanamamasından sonra Haziran sonunda İtalya ulusal yol şampiyonu olup hemen akabinde de Fransa Turu’nda GK’yi ciddi bir farkla, üstüne üstlük 4 etap zaferiyle birlikte kazanması, bütün eleştiri oklarının sezon sonuna kadar tekrar sadaklara geri dönmesine yetti.

Takımın 2014’te çok konuşulmasının son nedeni ise, üst üste gelen doping vakaları oldu. Hatta Astana’nın 2015 WorldTour lisansı alamayacağı konuşulmaya başlanmıştı ama “maalesef” böyle olmadı ve Astana, yol bisikletindeki en önemli yarışlarda yer alabilmeyi bu sene de garantiledi.

jakob fuglsang

Jakob Fuglsang, 2014 sezonunda kendi büyük tur hedeflerini bir kenara koyarak, Nibali’nin sarı mayoya uzanabilmesi için kendini takım liderine adadı

Gelelim formalara. 2014’e kıyasla ciddi farklılıklar bulunmuyor. Astana ile özdeşleşen turkuaz yine mayonun ana rengi. Detaylara indiğimizde, geçen sene sağ omuzda ve gövdenin solunda yer alan sarı ve mavi çizgilerin kalktığı göze çarpıyor. Bunların yerine yaka bölgesi sarı renge teslim edilmiş.

Geçen sene ön taraftaki Astana yazısı, eğimli/hiperbolik bir kıvamdaydı, bu sene eskiye dönüp yazıyı klasik, yatay şekilde tutmuşlar. Bunun dışında Astana’nın hemen altında yer alan Air Astana ise formanın önünden, omuzlara kaydırılmış.

Diğer bazı detaylarda da değişiklik olduğunu tahmin ediyorum ama maalesef Astana’nın 2015 forma çekimleri bisikletçilerin selfie’lerinden ibaret olduğu için formaların diğer detaylarını görmek mümkün değil. Diğer detaylar derken formanın yanı, arkası ve şortların her bir tarafı.

Yine de umuyorum aşağıdaki fotoğraflar size yeni formalar konusunda fikir verebilir.

lars boom

Lars Boom, Astana’nın birçok önemli transferinden bir tanesi. Fransa Turu 2014’teki meşhur 5. etabı kazandığı herkesin hatrında

Vincenzo Nibali

Neyse ki, Nibali’nin İtalya ulusal şampiyonluk formasını biraz geliştirmiş. Yeşil, beyaz, kırmızı çizgileri formanın arkasına doğru uzatmışlar. Ama yine de hala beklenen “tricolore” tasarımından çok uzak

fabio aru

Yukarıda da belirttiğim gibi 2014’ün en çok çıkış yakalayan ismi Aru’ydu. Bakalım 2015’teki performansı nasıl olacak?

Yukarıda da Astana’nın diğer önemli isimlerini ve transferlerini ekledim. Yeni transferler Diego Rosa, Davide Malacarne, Dario Cataldo, Rein Taaramae ve Luis Leon Sanchez. Hepsi de kalburüstü isimler. Bunların yanında Lieuwe Westra, Mikel Landa, Andrea Guardini, Tanel Kangert ve Michele Scarponi 2015 yılında da turkuaz mayoyu giymeye devam edecek.

astana all riders

Son olarak 30 kişilik Astana 2015 takım kadrosu.

Takımın 2014 formalarını merak ediyorsanız, 2014 Formaları: Astana
2013 formaları içinse, 2013 Formaları: Astana

Kaynaklar

  • https://twitter.com/AstanaTeam/
  • http://www.procyclingstats.com/team/1375-Astana-Pro-Team-2015

Sayfanın oluşturulma tarihi: 06 Ocak 2015
Sayfanın son güncellenme tarihi: 06 Ocak 2015

This article has 1 comments

  1. Kacy Reply

    heueeusemrnt, chez nous, noël prend un peu son temps… juste quelques guirlandes dans les rues, mais les magasins se retiennent -pour combien de temps? si ça se trouve, en ce moment même…- d'étaler les chocolats, foies gras, pères noël à tout va.pour oublier cette frénésie fatigante à venir, le plaisir simple d'une dégustation de st jacques feuilletées me ravie. merci…

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir